Mi a kollagén kapszula és a kollagén ital előnyei, illetve hátrányai?

A kollagén legideálisabb fogyasztási módjáról és a különféle formátumok hatékonyságáról a mai napig folynak beszélgetések, és a sok eltérő vélemény között nehéz lehet megtalálni a számodra megfelelő terméket.

a kollagénes italok előnyei

A kollagén legjobb beviteli módjára nagy valószínűséggel sosem fogsz definitív választ kapni, de szerencsére nincs is rá szükséged: azt a kollagén formátumot érdemes választanod, amelyiket a legkönnyebben képes vagy beilleszteni a mindennapi rutinodba. Ebben az összehasonlító bejegyzésben a kollagén kapszulát és a kollagén italt fogjuk összehasonlítani és bemutatni, hogy könnyebb legyen számodra a döntés.

Kollagén kapszulák

Ha nem okoz számodra problémát a kapszulával történő kollagén bevitel, akkor ez a formátum rendkívül kényelmes és időhatékony. A gélkapszulában érkező kollagén egyik legnagyobb előnye, hogy nem kell belekeverned semmilyen folyadékba vagy receptbe, csupán egy pohár vízre van szükséged, és már be is vitted a szükséges kollagént a szervezetedbe.
Amennyiben nem vagy nagy rajongója a kapszuláknak, ez a metódus kényelmetlen lehet, különösen azért, mert a kollagén kapszulák általában nagyok.

A méretet a bevinni szükséges kollagén mennyisége indokolja, ráadásul a legtöbb esetben naponta többször is szükséges így a kollagén bevitele. Ha a kapszulák lenyelése mindig nehézséget okozott, akkor ez a formátum okozhat némi kellemetlenséget a mindennapjaid során.

Kollagén italok

Sokan esküdnek arra, hogy a kollagén ital a legjobb módja a fehérje utánpótlásának, mivel így szívódik fel a leghatékonyabban. Ez az úgynevezett biohasznosulás miatt van, ami a hatóanyagok felszívódási és a hatás helyére érkezési sebességének mértékegysége. A kollagén italok biohasznosulása általában igencsak magas, hiszen a folyékony állapotnak köszönhetően a gyomornak már nincs szüksége sok időre az emésztéshez. Sőt, nem csak a sebesség, hanem a felszívódás mértéke is magasabb, mint a többi kollagén formátum esetében.
A hatékonyság mellett persze nem érdemes megfeledkezni a kényelemről: míg a kapszula esetében többször is el kell végezni a bevitelt egy nap, a legtöbb kollagénes ital elegendő hatóanyagot tartalmaz ahhoz, hogy csak egyszer kelljen fogyasztani a nap során.

Ez előnyös abból a szempontból, hogy nem kell újra és újra emlékeztetned magad a kollagén bevitelére.
Nem kell tartanod a kollagénes italok ízétől sem: sok minden változott az első termékek piacra kerülése óta. Manapság a kollagén italok sokkal finomabbak és számtalan különféle ízben érhetők el.

További érdekes információkat a kollagénről a renewalliance.com és a legjobbkollagen.hu weboldalon olvashatsz.